Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Ukjent fugl fløy i vindu

Bilde vedlagt spørsmålet

Denne fuglen braste rett i ruta hos oss midt mellom Sandefjord og Larvik. Var ganske sikker på at det var en ung ringdue, da de er godt representert i skogholtene rundt oss. Ved nærmere kikk i dag stemmer ikke nebbet overens med noen duer vi kunne finne, selv om den definitivt hadde ordentlig duefasong på kroppen. Ikke veldig lett å se på bildene som er vedlagt, men fuglen hadde tegninger på vingene og merker på halsen svært like Turtelduen, men fjon på hodet og dårlig vingekontroll tilsier nok at den ikke kommer langveisfra. Den var også noe brundere i fargen i virkeligheten enn på bildene.
Med mange katter i området hadde den nok ikke klart å holde seg trygg gjennom natten bak et bordben på terrassen, så den fikk en natt i polstret pappeske og en skål med vann. Fuglen jumpet ut og avgårde i dag tidlig vesentlig kvikkere enn i går kveld, og bakset seg bortover innkjøringen før den forsvant over på et jorde. Jeg kan svært lite om fugler, men om jeg lurer på en art pleier jeg som regel å finne den i fugleboka.. Er det noen her som kan si hva dette er for en fugl?

C.F. (04.08.2022)

Dette er en ringdue ungfugl.

Roar Solheim (04.08.2022)

Andre spørsmål