Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

Kjøttmeis

Hei, vi har en kjøttmeis kasse i skogen, nært til huset vårt. Vi er ofte der og kan bli i flere timer. Får god tid til å observere og i går fløy foreldrene hyppig, så vi tenkte at de snart er ute. En unge satt i åpningen og ble matet, men hoppet nedi igjen.

Var så spent i dag da vi gikk dit, men la ikke merke til foreldre som fløy dit. Etter en stund dunket jeg litt på kassen og jeg hørte en fugl som ga lyd fra seg. Ingen voksne å se, håpet i det lengst, men for sent. Jeg åpnet kassen, der lå en død og en døende fugl. Forstår ikke hvorfor de ikke ble matet, det var jo mye mygg og insekter i skogen? Hadde det noe å si at vi hadde rasteplass i nærheten, det så ikke ut som foreldrene brydde seg og vi lot dem selvfølgelig være i fred.

E.M. (04.08.2022)

Dessverre umulig å vite hvorfor et par unger blir liggende igjen, enten forlatt eller døende av andre årsaker.

Roar Solheim (04.08.2022)

Andre spørsmål