Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Havørn ved Øyeren

Hei! Kan det virkelig være ei diger havørn jeg har sett her nå, 2ganger. Den har tydelig hvit pilformet halefjær som den sprer utover når den seiler sei inn i stilling for å lande. Stort lysegult nebb og lange fingre ytterst på brede vinger.
Er oppvokst på kysten av Trøndelag og vant til å se ørn, men her? I indre Østfold ved Sæther?
Finnes det andre observasjoner av dette? (Ps. har tidligere sett fiskeørn her og)

Linda Moflag (17.11.2019 10:01)

Ja, absolutt. Vi får økende antall havørnobservasjoner fra innlandet, og kanskje flere som hekker også nær store sjøer og deltaer. I Sverige hekker mer enn hundre par i ferskvannsmiljø i innmlandet.

Roar Solheim (17.11.2019 19:26)


Flere spørsmål