Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Dompap skadet etter møte med vindu

Fant en dompap utenfor vinduet. Den satt bare helt rolig. Var litt blod på snøen, men kan ikke se noe på den. Tatt den med inn på badet i en eske, satt frem mat og vann. Forsøkte å sette den ut på trappa etter noen timer, men den gjorde ingen tegn til å forlate esken. Tatt den med inn igjen. Hvor lenge bør jeg ha den inne( om det er riktig?)? 20 minus ute

Hild (17.11.2019 17:03)

Du kan ha den inne i flere dager. Ikke godt å vite om den har kollidert med et vindu, vært fingret med av en katt eller noe annet. Ta tiden til hjelp, Hvis den ikke er alvorlig skadet, kan den gradvis bli bedre og helt komme til hektene igjen.

Roar Solheim (17.11.2019 19:27)


Flere spørsmål