Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Sjuk småfugl?Fant denne lille fuglen ute i hagen, den bare hoppet rolig rundt og blei ikkje i nærheten av redd når eg nærmet meg. Ser ut som om den kan fly bittelitt, men kommer med en gang ned på bakken igjen. Fuglen blåser seg opp og det ser ut som om den kniper øynene igjen. Er den sjuk? Har tatt den inn og gitt den litt vatn og solsikkefrø. Noe mer eg kan gjøre?

Maja Ringeling (17.11.2019 17:16)

Dette er en bjørkefink. Den KAN ha fløyet mot et vindu, men kan også ha sykdom. Du har gjort helt riktig - ta den inn, gi den tilgang til solsikkefrø og vann, og så se om den kommer seg etter et par dager.

Roar Solheim (17.11.2019 19:24)


Flere spørsmål