Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Gresshoppesanger på Hvaler?

På den mørkeste delen av natten våknet jeg av en vedvarende knitrende lyd, trodde det kunne være noe med det elektriske anlegget som hadde overslag. Sto opp, og lyden forsvant. Hørte etter en stund lyden igjen, men nå langt borte. Men etter en halv times tid var den rett utenfor vinduet igjen. Så dro den av gårde, jeg syntes vingeslagene lød som fra en stor fugl, nærmest flapp,flapp,flapp. Hva kan dette ha vært? Sted: toppen av Spjærøy, Hvaler.

Frode Lehmann (11.07.2019 08:41)

Du har mer sannsynlig hørt en nattravn. Den lager surrende lyder, og slår av og til vingene sammen slik at det blir en klappende lyd.

Roar Solheim (11.07.2019 12:03)


Flere spørsmål