Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

ender

utenfor kontorbygget har vi ender som driver rundt. Det kan se ut som det er to voksne stokkender med tilsammen 10 unger. Så er der en annen and som svømmer i nærheten, den er hvit og svart. Så raskt den nærmer seg den andre gjengen blir den jaget vekk av de to voksne. Det er ikke en stokk and, for om jeg tar rett har vel den grønt hode?
Hvilken sort and kan dette være?

Anonym (11.07.2019 09:04)

Umulig å si uten et foto av fuglen. Dessverre er det mange ulike former for tamender på rømmen rundt omkring, og de skaper masse problemer for de som ønsker å finne artsnavn på fuglene de ser.

Roar Solheim (11.07.2019 12:02)


Flere spørsmål