Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Noen som vet hvilken skjærelignende fugl dette kan være?Beklager manglende info i mitt spørsmål fra i går! Bildet er tatt i Oslo (Mortensrud) i går! Jeg legger ved ytterligere et bilde. Rent habituelt kunne det se ut som en hybrid mellom skjære og blåskjære, men jeg vet ikke om noe slikt er kjent(?) - og det er uansett svært langt utenfor utbredelsesområdet for blåskjære! Den aktuelle fuglen kommer sammen med andre skjærer, eller alene - og den er noe mer var enn de andre skjærene.

Bjørn Berthelsen (11.07.2019 13:10)

Dette ER en skjære, men med helt unormale farger! Prøv å få tatt flere bilder av fuglen, for den er virkelig noe for seg selv!

Roar Solheim (11.07.2019 14:09)


Flere spørsmål