Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ugler i fangenskap i USA

Har sett flere uglesider på Instagram ,som jeg også følger.
Jeg har spurt på et par av disse sidene om det virkelig er lov å ha ville fugler i fangenskap,men har ikke fått noe svar. Det dreier seg om ugler i alle str. Fra de minste og til de aller største.
Håper å få svar på dette slik at jeg og mine uglevenner ( har flere venner som lurer på dette)- og vi vil ikke følge de om det er ulovlig. Synes liven burde endres i USA om noe slikt er greit.
Ha en fortsatt fin førejulstid! Her er det kø ved fôringsplasser om dagen. 😀🦉

Elin Kristine Heier Thiesen (05.12.2018 07:56)

I Norge er det forbudt å holde ville fugler i fangenskap. I England er det tydeligvis lov til å holde f. eks. ugler i fangenskap, men bare dersom de er avlet i fangenskap. I USA har godkjente falkonerer lov til å fange og holde visse rovfugler som falkonerfugler. Rovfugler og ugler som er skadet, og som ikke kan slippes ut etter rehabilitering (f. eks. dersom de ikke blir 100% førlige), kan brukes i undervisningssammenheng (educational birds) dersom fuglene ikke blir stresset av dette. Fugler som ikke kan benyttes i slike sammenhenger og som heller ikke kan settes tilbake til naturen, må avlives - de får man ikke lov til å beholde i privat fangenskap.

Roar Solheim (05.12.2018 08:41)


Flere spørsmål