Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvilken fugl?

På gården her vi bor ser jeg to store fugler sirkle rundt ganske høyt oppe i luften. Jeg hører dem ofte, også nå på vinteren, men har aldri sett dem på nært hold. De har en karakteristisk lyd, litt som små hyl, og tidlig på morgenen hører jeg kortere lyder.. (det er vanskelig å beskrive lyder). I skogen min (gammel skog med høye grantrær) ser jeg stadig at det er oppspiste duer, gjerne liggende oppe på en høy stein. Jeg har forsøkt å finne ut hva det er på en nettside med dyrelyder, men fant ingen med liknende lyd der. Det nærmeste av lyd var kanskje hønsehauk, men "mine" fugler har lengre lyd.

Pia (05.12.2018 05:53)

Dette høres mest ut som musvåk. Husk at duene KAN være spist av annen art, og beskrivelsen av sted for fjærrester kan tyde på at de kan ha blitt spist av hønsehauk. Musvåk klarer nok sjeldent å ta duer.

Roar Solheim (05.12.2018 08:43)


Flere spørsmål