Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Uvanlig fugl ved fuglebrettet.

Hei! Bor i Nordland (Fauske) og er vant med kjøttmeis, blåmeis, gråspurv og disse vanlige fuglene på fuglebrettet. I går ble jeg imidlertid oppmerksom på en ny fugl, som jeg aldri har sett før. Dessverre rakk jeg ikke å ta noe bilde. Jeg lurer på hva dette kunne vært slags fugl? Den var bitteliten (kanskje mindre enn blåmeisen), litt rund, grå/beige og hadde en særpreget sang. Den satt og vippet opp og ned og sang, før den fløy og ble borte. Denne har jeg aldri sett før. Hva kunne det vært?

Ellen Moen Strømsnes (04.12.2018 11:36)

Vanskelig å si sikkert. Kan kanskje være en gråsisik, men kan ikke si dette sikkert.

Roar Solheim (04.12.2018 22:39)


Flere spørsmål