Art: Musvåk (Buteo buteo)

Musvåk (Buteo buteo)
Opphavsrett: Frode Falkenberg

Kjennetegn: Halvmeterstor våk der hunnen er hakket større enn hannen. I motsetning til fjellvåken har musvåken en ensartet brun stjert. Den har dessuten mer mørkt på undervingen. I tillegg har den nakne tarser, noe fjellvåken mangler.

Habitat: Arten foretrekker kulturlandskap med lunger av skog.

Utbredelse: Musvåken er utbredt i store deler av Eurasia. I Norge hekker de fleste fuglene på Sørøstlandet, men finnes også fåtallig på Vestlandet og i Trøndelag.

Engelsk navn: Common Buzzard

Forvekslingsarter: Fjellvåk (Buteo lagopus), Vepsevåk (Pernis apivorus)

Lyd:


Lyd fra musvåk © Alberto Masi

Systematikk:

KlasseFugler (Aves)
Orden Haukefugler (Accipitriformes)
Familie  Haukefamilien (Accipitridae)
Slekt   Buteo
Art    Musvåk (Buteo buteo)