Art: Hubro (Bubo bubo)

Kjennetegn: Vår største ugle. Den har oransje iris, svart nebb og en brunspraglet fjærdrakt. Når man ser en hubro er det gjerne ingen tvil om hvilken art det er som følge av dens størrelse.

Næring: Hubroen lever av fugler og pattedyr, med størrelser opp til hare og måker.

Utbredelse: I Norge hekker hubroen i første rekke langs kysten fra Agder til Nordland. Bestandene på Østlandet er små, og marginal i våre to nordligste fylker.

Engelsk navn: Eurasian Eagle Owl

Rødlistestatus: Sterk truet

Lyd:


Lyd fra hubro © Alberto Masi

Systematikk:

KlasseFugler (Aves)
Orden Ugler (Strigiformes)
Familie  Uglefamilien (Strigidae)
Slekt   Bubo
Art    Hubro (Bubo bubo)