Art: Glente (Milvus milvus)

Utbredelse:
Arten hekker i Wales, Sør-Sverige, deler av Mellom- og Sør-Europa, og videre mot øst til Kaukasus. I Norge er glenta en sjelden, men årlig gjest.

Engelsk navn: Red Kite

Forvekslingsarter: Svartglente (Milvus migrans)

Lyd:


Lyd fra glente © Alberto Masi

Systematikk:

KlasseFugler (Aves)
Orden Haukefugler (Accipitriformes)
Familie  Haukefamilien (Accipitridae)
Slekt   Milvus
Art    Glente (Milvus milvus)