Art: Temmincksnipe (Calidris temminckii)

Temmincksnipe (Calidris temminckii)
Opphavsrett: Frode Falkenberg

I all hovedsak påtreffes temmincksnipa til fjells i vierregionen i Norge. Fra Møre og Romsdal og nordover hekker den også visse steder i lavlandet ut mot kysten, da gjerne i forbindelse med elvemunninger. Den legger sine reir på relativt tørre områder, men i forbindelse med vann. I Norge hekker omtrent 3400 par, fra Hordaland og nord til Finnmark.

Insekter og insektlarver danner den største delen av kostholdet. Ikke tallrik på trekket, verken vår eller høst. Foretrekker under denne tiden å raste i forbindelse med ferskvann, ved elveutløp eller flommarkskog. Relativt sjelden å se i ytre kyststrøk.

Kommer tilbake fra vinterkvarterene, i Sentral-Afrika, i mai. Drar fra landet hovedsaklig i august.

Engelsk navn: Temminck's Stint

Lyd:


Lyd fra temmincksnipe © Alberto Masi

Systematikk:

KlasseFugler (Aves)
Orden Vade-, måke- og alkefugler (Charadriiformes)
Familie  Snipefamilien (Scolopacidae)
Slekt   Calidris
Art    Temmincksnipe (Calidris temminckii)