Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Kjøttmeis og Granmeis

Heisann. På hytta vår på høgfjellet, har me mange matstasjoner til fuglane. Her er granmeis, kjøttmeis, nøtteskriker osv. Sist helg kom, det som me såg som ei stor kjøttmeis. Virka å ha litt anna adferd enn dei andre. Klauv på barken, langs med furua, og berre skilde seg ut på måten han oppføra seg på.
Plutseleg for han etter ei granmeis, bak hytta, etter 10-20 sekund seier det dunk, og me tolka det som fugl på vindauget. . Eg reiser meg går bort for å sjå, og då står kjøttmeisa på granmeisa, og fyk langsmed bakken med granmeisa. Er dette slik som normalt kan skje?

L.B.S. (30.11.2021)

Kjøttmeis KAN faktisk forsøke å drepe mindre fugler, for bl. a. å hakke seg inn til hjernen (som er svært energirik). Det kan hende at kjøttmeisen forsøkte noe slikt på granmeisen.

Roar Solheim (30.11.2021)

Flere spørsmål