Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Linerle

Et linerlepar har rede på taket, som jeg har oversikt over fra 2.etasje. Det har vært linerler der i alle 35 årene jeg har bodd her. Aldri har jeg merket dette som jeg nå vil spørre om. Linerlene flyr mot vinduet og kakker på det og etterlater et sekret på vinduene, mest i nærheten av redet, men også på andre vinduer. Jeg har spurt venner og bekjente, men ingen har opplevd lignende. Teoriene er etterhvert blitt mange, så jeg lar være å nevne dem her, men spør hva bakgrunnen for denne linerleoppførselen er, om dere kan hjelpe meg med svar.

E.F. (19.06.2021)

Det er det dessverre vanskelig å fastslå. Oftest hakker fugler på vinduer for å jage bort en innbilt rival som de ser i eget speilbilde, men andre ganger kan det være andre årsaker som ikke er innlysende for oss, dessverre.

Roar Solheim (20.06.2021)

Flere spørsmål