Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Spørsmål:

Jeg har en buskbom på terrassen, og helt tilfeldig, for tre dager siden, fikk jeg øye på et fint lite rede midt i busken. Jeg har funnet ut at det er et rødstrupepar som er foreldrene. Dagen etter lå et egg der, den neste to' og i dag - tre stykker. Veldig spennende å følge med på. Jeg er nå forsiktig med vanning, kun nederst i potten osv. Jeg har lest at de legger egg hver dag og det vanligste er ca 5 stk. Så er det vel (er det hannen eller begge?) som ruger etter hvert. Nå er jeg nysgjerrig og titter ned på redet i blant, men det er vel best å gi dem helt "fred" fremover. Er det noe jeg kan gi dem av mat eller lignende? Føler litt omsorg for disse søte små - både foreldre og barn.

N.N (19.06.2021)

Det bør gå greit om du kikker inn til redet annenhver dag. Rødstruper spiser insekter, og hvis du får tak i melbillelarver på dyrebutikk, eller såkalt maggot (fluelarver) som brukes som fiskeagn, så vil de nok sette pris på slikt for.

Roar Solheim (20.06.2021)

Flere spørsmål