Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvilken type fugl?

Hei.
Var og løp langs en skogsvei i dag, da det landet en fugl på ei grein ved veien litt lengre frem. Jeg løp forbi den og registrerte til min overraskelse at fuglen ble sittende til tross for at jeg var veldig nær da jeg passerte.
Gikk rolig tilbake, nærmet meg den, men den ble fortsatt sittende. Til slutt strøk jeg den til og med et par ganger over ryggen før jeg trakk meg tilbake. Jeg så at fuglen fløy videre, så den var frisk.
Fin opplevelse. Men jeg har ikke klart å artsbestemme den.
Har en dårlig beskrivelse av den her; størrelsen antyder trost, den var for det meste gråaktig, med gule prikker over øynene. Det er det jeg har.
Hva kan det være slags kar?

Tor Marius (29.06.2020 00:08)

Ung rødstrupe? eller ung rødvingetrost? I alle fall klart en ung fugl.

Roar Solheim (29.06.2020 06:33)


Flere spørsmål