Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fiskeørn?

Hei. Observerte en rovfugl ved Nordre Sandøy, Hvaler. Den ble etterfulgt av en måke og hadde så langt jeg kan bedømme tatt en måkeunge (grå, pipende bylt i klørne). Ut fra bilder på nett ser det for meg ut som det var fiskeørn. Tydelig hvit på hodet. Men tar fiskeørn annet enn fisk? Har dessverre ikke bilde.

Bård Blekken (28.06.2020 22:12)

Det kan de kanskje gjøre, men det tror jeg er uhyre sjeldent, så mistenker at dette heller er en sivhauk hunn eller ungfugl, som har helt lyst hode.

Roar Solheim (28.06.2020 22:13)


Flere spørsmål