Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Spurveugle

Jeg vet om mange spettehull etter flaggspett i området hvor jeg holder til. Vet det også finnes spurveugle i området. Jeg lurer på om det er mulig å se om det hekker spurveugle i noen av dem. Jeg har hørt at den ikke titter ut av hullet slik som perleugla gjør om man skraper på treet. Så hvordan kan man påvise hekking i slike hakkespetthull?

Anonym (11.02.2020 17:08)

Hvis hullet ikke er for høyt over bakken, kan du forsiktig stikke en tynn kvist inn i hullet. Hvis det ligger en spurveugle der og ruger, knepper den kraftig med nebbet. Når eggene er klekket, renser spurveuglehunnen opp i reiret og kaster fjær, hår og gulpeboller ut fra redet. Dette havner på bakken under reirhullet, og en slik haug underet spettehull tyder på at det er i bruk av spurveugler.

Roar Solheim (11.02.2020 18:19)


Flere spørsmål