Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

«Takk for maten», helsing skjæra?Skjæra fekk rester etter frukosten vår, m.a. eit halvt egg. Seinare på dagen ligg det småstein rundt kanten på eggeglaset eg hadde sett ut (sjå bilete). Ho får matrester stort sett kvar dag. Kan det vere ho som har «takka» (evt klaga..;0) ved å legge igjen stein der ho har ete reint? Har sjølv vore ute store delar av dagen og ikkje sett ungar rundt huset vårt (no har eg ikkje sett skjæra i dag heller. Dei er 10 stk om dagen, «mot normalt» 3 stk som har reir like ved huset vårt). Dei plar regjere over småfuglane her når me er på jobb, men oppfører seg høfleg og fint når dei ser me er heime (kjem forresten gjerne flygande forbi vindauga våre for å sjekke om me er heime, når bilen er borte).

Anonym (12.01.2020 17:34)

Har dessverre ikke noen forklaring på om dette kan være gjort av skjærene eller andre. Hvis skjærene har lagt steinene på matskåla, er det vanskelig å vite hvorfor de har gjort dette.

Roar Solheim (13.01.2020 08:36)


Flere spørsmål