Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fuglekassa mi er full av bæsj

Hei! Jeg sjekket fuglekassa mi tidligere i dag, den har stått oppe siden tidlig mars 2019. Jeg tenkte bare å vedlikeholde den litt (har allerede tatt ut det hamle reiret). Men da jeg sjekket oppi var den full av fuglbæsj!! En hel 3 cm høy, bred haug med det!! Jeg var ikke helt klar for det så jeg vasket den ikke i dag allikevel. Men hvorfor er det så mye bæsj oppi? Og hvordan kan jeg vakse det ut og fjerne litt sopp og sånt? Takk!

Anonym (12.01.2020 00:56)

Da har kassa blitt brukt som soveplass. Ta den ned, snu opp ned og tøm/skrap ut all skiten. Hvis du også vil vaske den, må treverket også få tørke innendørs noen dager før du henger den opp igjen.

Roar Solheim (12.01.2020 10:11)


Flere spørsmål