Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Stor hønsefugl ÅrnesHei

Denne er tilbake for andre gang i år. Når kona prøvde å forklare etter første observasjon tenkte jeg det var en fasan. Men denne er større og har ikke stjert. Hadde det ikke vært for den spesielle oppførselen når vi gjør oss tilkjenne kunne jeg nesten trodd det var en vanlig høne. Den går og plukker/ spiser akkurat som om det skulle vært en høne (vi har hatt høns tidligere) Når den ser oss (på 20-25 meter avstand) setter den fart med lavt hode inn i vegetasjonen. Tar ikke til flukt, og kommer frem etter 4-5 minutter. Legger ved bilde, men har også video.

Deniz Strengehagen Gungør ved Lenge siden (20.07.2019 09:24)

Dette bildet er dessverre så uklart at det er umulig å se hva slags fugl dette kan dreie seg om.

Roar Solheim (20.07.2019 10:12)


Flere spørsmål