Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugleunger midt i juli

Vi har flere fuglekasser rundt om i hagen, og har ivrig observert både kjøttmeis og svarthvitfluesnapper fra de slår seg ned til de små nøstene har tatt første flyvetur, i år som tidligere år. Overraskelsen var derfor stor da vi er om dagen igjen hørte lyden av sultende småfugler, vi skriver 20.juli i dag. Er dette normalt? Skal med at dette er i en stærkasse ny av året, men har sett kjøttmeis til og fra der tidligere i sommer.

Lotta (19.07.2019 21:30)

Kjøttmeis kan ha to kull, så dette kan enten være kull nr to, eller et omlagt kull etter at det første har blitt mislykket.

Roar Solheim (19.07.2019 23:07)


Flere spørsmål