Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ruging av egg. Les dette

Hvorfor er det ulovlig å ruge egg selv? Hvis jeg finner en fugleunge på bakken,kan jeg ikke hjelpe den helt tilden blor voksen? Da slipper jeg den ut igjen i naturen.

Anonym (11.06.2019 20:29)

Hvis man fostrer opp fugleunger av viltlevende arter, preges de på oss mennesker, og lærer kanskje ikke å overleve som ville fugler. DET er grunnen til at dette strengt tatt er ulovlig, man ønsker ikke at viltlevende fuglearter skal kunne holdes i fangenskap i Norge!

Roar Solheim (11.06.2019 20:31)


Flere spørsmål