Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skjære med rar oppførselHei!
Vi har en del skjærer i hagen og en av disse oppfører seg litt annerledes enn de andre. Og jeg lurer på hva årsaken til dette kan være. Blant annet ligger den (i stedet for å sitte som alle andre) i toppen av tujahekken, midt på plenen, på gjerdet osv. Den halter også/går litt rart. Ikke like dyktig flyver som de andre, men dog flyver. Stjerten peker ofte rett opp når den ligger så vingene er ned langs sidene og stjerten kommer opp i mellom. Denne er også mye mindre sky enn de andre skjærene og sitter ofte rett under kjøkkenvinduet og kikker på oss. Ser Kanksje ut til at den ene vingen er litt slapp, henger faller litt mer ned - men kan jo umulig være brukket siden den faktisk kan fly. Hva tror du årsaken til denne oppførselen kan være? Den virker rimelig smart så hjerneskadet er den nok ikke. De har holdt til rundt her en måneds tid. Observeres oftest alene, men har en annen kompis.

KS (11.06.2019 14:17)

Dessverre vanskelig å vurdere om det er noe i veien med dette individet, eller om det finnes en naturlig forklaring til at den oppfører seg som den gjør.

Roar Solheim (11.06.2019 20:33)


Flere spørsmål