Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

En kort, gjentagende og høyfrekvent fuglesang?

Hver natt og innimellom på dagtid lyder hva jeg tror er fuglesang, i nabolaget. Jeg bor rett ved et stort tjern, øst i Telemark. Jeg hører dette hver kveld jeg legger meg og hele natta, eller de gangene jeg er våken. Jeg sov ute mai - september i fjor, hørte aldri denne her. Lyden er kort, gjentagende og har ganske høy frekvens på tonene. Opphavet til lyden flytter seg naturlig nok fra natt til natt, men oftest kanten av tjernet. I tillegg til "hovedlyden" kan man skimte flere lavere, men like melodier fra samme sted.

Mathias (13.05.2019 23:39)

Lyden er veldig svak på opptaket, men det lille jeg klarer å høre av den, klarer jeg dessverre ikke å identifisere. Beskrivelsen fikk meg til å tenke på spurveugle, men lyden på opptaket har ikke noen med ugler å gjøre. Den ligner heller ikke på myrrikse, som kan lage ensartede nattelyder.

Roar Solheim (14.05.2019 07:50)


Flere spørsmål