Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ørnunge

Hei!
Jeg følger på et live-webcamera av havørn med hennes to unger. Det ser ut at den ene ikke får mat, da den aktivt ikke søker etter maten når ørnmoren kommer med den. Den blir også hakket på av den andre ørnungen. Betyr det at den er så svak at den ikke vil overleve? Hvor lenge kan en slik ørnunge overleve uten mat?
Takk!

http://www.eradio.lv/kameras/ergli3.php

Ilze Vakse (13.05.2019 20:55)

Dersom de voksne ørnene ikke klarer å skaffe nok mat, dør som regel den minste ungen, men det er ikke godt å si hvor lenge en slik unge overlever på lite eller ingen mat.

Roar Solheim (13.05.2019 21:14)


Flere spørsmål