Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hakking inne i fuglekasse.

Hei.
Vi har ei fuglekasse på hytteveggen som spettmeisen holder et svare spetakkel i akkurat nå. Den hakker og hakker i lange perioder inne i kassa, tar en liten pause og starter på nytt igjen. Ble vekket av hakkingen tidlig i dag morges. Spørsmålet er: Er dette et forsøk på å lokke til seg en make?

Arild Blyverket (15.04.2019 13:08)

Nei, den hakker løs flis inne i kassa. Jeg vet ikke hvorfor den gjør dette, men det skjer ofte med spettmeis. Kanskje de prøver å utvide eller forandre det indre hulrommet?

Roar Solheim (15.04.2019 15:21)


Flere spørsmål