Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hekking i fuglekasse

Hei. Jeg hengte opp en fuglekasse i slutten av mars og det har vært en del meisefugler som har satt seg ved hullåpningen og vært nysgjerrige, men de har ikke gått helt inn i kassen for å sjekke opp. Er det kassen som er lite egnet eller er det bare litt for tidlig for de å starte med reirbyggingen?

Sondre Sørensen (15.04.2019 12:37)

Vanskelig å si. Kanskje er det for tidlig, kanskje er det noe ved plasseringen eller selve kassa som gjør at de ikke er skikkelig interesserte. En kan ikke gjøre annet enn å spekulere, og avvente og se om de tar kassa i bruk litt senere i april.

Roar Solheim (15.04.2019 15:22)


Flere spørsmål