Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugle

Jeg har to kattuglekasser ca 100 meter fra hverandre. En kasse rett bak huset og en nede i skogen. I kassen rett bak huset ligger det nå en ugle å ruger på 4 egg. Var og sjekket skogskassen i dag og jammen kom det en kattugle ut av den. Kan det være hannen som ligger i kassen om dagen for å gjemme seg? Det er vel ikke mulig at en hanne har to hekkende hunner så nært hverandre? Har kun kamera i kassen bak huset så jeg vet ikke om det er egg i skogskassen.

J.B. (14.04.2019)

Dette var uvanlig nære, og dreier seg trolig om to hunner med hver sin hann. Følg med og se hvordan det går. Hvor i landet er dette?

Roar Solheim (14.04.2019)


Flere spørsmål