Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Observasjon av Stork Åmot/Hedmark

Hei, er det riktig at stork er sjelden observert i Norge de siste 100 år? Er det slik at man bør rapportere observasjoner? Observerte nettopp 19 i flokk :)

C. (14.04.2019)

Stork blir observert nesten hvert åt i Norge, men bare enkeltindivider og ikke flokker. Mistenker sterkt at det er en flokk traner du har sett nå. En hel flokk med stork bør du kunne fotodokumentere for å sannsynliggjøre at dette stemmer. Dersom så mange stork er samlet i Hedmark, vil de også bli rapportert av andre.

Roar Solheim (14.04.2019)


Flere spørsmål