Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Pilfinken

Hei

Nå er det 2 uker siden Pilfinken var i kassa
tror du den kan komme til bake igjen for hvis vi tømmer reiret og den skulle komme dit da ville den bli forvirret tror jeg eller skal jeg vente å se hva som skjer

Tone Bilden ved Naturfag (01.12.2018 11:28)

Siden vi har fått flere meldinger om at folk har observert pilfink som har trukketreirmateriale inn i kassene nå i høst, kan det hende at de faktisk bygger reir allerede på høsten, og bruker dette også til å sove i. Derfor bør du kanskje ikke rense ut kassa nå, men la eventuelle byggverk laget av pilfink få være der.

Roar Solheim (01.12.2018 11:35)


Flere spørsmål