Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hekkefugl - standfugl

I fuglebøken til Hermod Karlsen, blir det brukt betegnelse hekkefugl på mange typer fugler mens noen andre bare blir betegnet med standfugl.

Er ikke alle fugler hekkefugler, siden de hekker for å forplante seg.?
I så fall hva er definisjonen av hekkefugl? Mvh

Erik van den Bovenkamp (01.12.2018 11:11)

Hekkefugl er mer en betegnelse for et landområde eller avgrenset areal, dvs at arten hekker i dette stedet (som regel i omtaler av land: hekkefugl i Norge). Standfugl omtaler arter som ikke trekker, men som har felles sommer- og vinterområde, dvs en egenskap hos fuglearten, ikke knyttet til hekkefugl/ikke-hekkefugl begrepet. Men standfugl innebærer at arten holder seg fast i et område hele året, så følger det implisitt at den sannsynligvis også hekker i det/de samme område(ne).

Roar Solheim (01.12.2018 11:37)


Flere spørsmål