Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Samme fugler?

Hei. Bor i hus ved fjord, Porsgrunn. Stor hjørnehekk ved huset. I syv år har vi matet fuglene som holder til i hekken, og mønet. Er det samme fugler som bor der, vinter etter vinter? Hva gjør vi når vi reiser bort i to mnd neste vinter? Usikkert mht naboer som kan mate de

U.S. (09.10.2020)

Nei, det kommer stadig nye individer, selv i løpet aven og samme vinter. Fuglene finner lett mat andre steder hvis det blir tomt hos dere, så det trenger dere ikke å bekymre dere for. Fuglene flyr videre. Det er de tilpasset.

Roar Solheim (09.10.2020)


Flere spørsmål