Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

MåkeungeHei,
Da har en måkeunge slått seg ned på plenen og vandrer «gapende» rundt. Klarer selvfølgelig ikke å se på dette selvom det er en overvekt av måker i dette området i år. Men det rare er at ingen av måkene ser ut til å være foreldre til denne, ingen mater den - det har vi overvåket :) så har gitt den litt fisk, hakket opp. Den går mye rundt, pusser fjærene, har fortsatt dun på hodet, men er ikke veldig liten. Løper litt og slår med vingene. Så spørsmålene er:
Hva mater vi den med og hvor mye av gangen ? Når vil den begynne å fly? Klarer den å starte opp flyvning fra bakken?

Sissel E. Bergh (11.07.2019 22:40)

Denne er så godt som flyveklar. Kan spise nesten hva det skal være. Fisk er selvfølgelig det mest perfekte.

Roar Solheim (11.07.2019 23:40)


Flere spørsmål