Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Foring på sommeren

Hei! Jeg har valgt å mate fuglene igjennom hele sommeren. Hos meg er det flere pilfinker som har reder og det blir mange fugleunger. I tilegg har jeg observert at det er lite insekter i hagen i forhold til hva det har vært tidligere år. Stemmer det at det er mindre insekter i år? Er det ok å fore fuglene om sommeren? I allefall spiser de godt av matfatet for det er mange fugler av ulik art hele tiden fra morgen til kveld.

M. (11.08.2020)

Pilfinkene har nok stor hjelp i din foring. Du kan bare fore så lenge du selv ønsker.

Roar Solheim (11.08.2020)


Flere spørsmål