Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fjerne fuglereir i desember?

Rett utenfor lufteluka vår på soverommet har sannnsynligvis en blåmeis bygges seg rede, oppunder plankegløttene. Romsteringen vekker oss på og er et problem, pluss at vi har hatt lopper inne før som kan tenkes at kommer derfra. Men stakkars fugler, km vi fjerne reiret nå? Hva skjer med de på vinteren da? Og når på dagen gjør vi dette så det ikke er fugler dere inne hvis vi skal prøve å tette? Hva tetter man med? Takk for svar!

Kaja (03.12.2019 11:26)

Nå kan du trygt fjerne reiret! Fjern på dagtid og tett igjen med finmasket metallnetting slik at fuglene ikke kommer inn i lufteluka.

Roar Solheim (03.12.2019 11:46)


Flere spørsmål