Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Aflatoxin i nøtter , hvete. Havre. Giftig ?

Hei leste nettopp at aflatoxin er i alle typer nøtter og er farlig for menneskers helse . Hva med fuglene og ekorn er d farlig for de ogsåm? Har ikke anben mail . Ønsker ikke den publisert på siden her.

Ragnhild (26.11.2019 18:42)

I følge teksten du viser til, kan dette giftstoffet være farlig for fugler og pattedyr (inkludert mennesker). Derfor er det viktig at jordnøttene er ferske og ikke mugne. Vet dessverre ikke hvor godt dette sjekkes av fuglematimportører i Norge.

Roar Solheim (26.11.2019 20:38)


Flere spørsmål