Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Lenke til spørsmålet

Lomvi med fiskolje i fjærene

Hei
Jeg sendte et spørsmål for noen dager siden om en lomvi har hjemme etter avtale med veterinær. Fuglen blir stadig sterkere og veier stadig mer. Nå har vi forstått at den rett og slett har fått fiskeolje i fjærene sine fordi den gjør fra seg så mye i vannet når den bader og det er mye olje i avføringen. Den er ganske klissete faktisk, og lukter fisk. Så hva gjør vi nå? Den må vel egentlig behandles som om den har vært utsatt for et oljeutslipp. Dette vet vi alt for lite om. Har lest denne artikkelen og synes det er vanskelig det her. https://www.audubon.org/news/how-de-oil-bird?fbclid=IwAR0ftuAmFjGtDmSDdxVy6H4aOEuaHyu-RikodZzRpJQRg3gVoQZ6bwaOQdM
Hadde vært fint om en hos dere kan ringe oss. Mitt mobilnummer er 91769668.

V. (13.11.2020)

Nettsiden du viser til påpeker det viktige: etter at fjærdrakten er godt renvasket med såpe, må fuglen skylles (spyles) med godt lunkent vann LENGE til all såpe er skyllet bort, ellers er virkningen lik null. Når såpa er borte, vil fjærene starte å "fluffe" seg ut igjen, selv når de spyles med vann. Dette er et godt tegn på at såpa er ute. Etterpå må fuglen få sitte og tørke ordentlig. Etter tre døgn skriver de at den da kan være klar for utsetting igjen.

Roar Solheim (14.11.2020)


Flere spørsmål