Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skjære angrep

Vi har et hjørne i hagen med fuglemating, og har foreløpig identifisert pilfink, gråspurv, kjøttmeis, blåmeis, bokfink, grønnfink, stillits, svarttrost, skjære, ringdue, dvergspett og rødstrupe! Igår observerte jeg for første gang et angrep av to skjærer mot en fugl, jeg synes kunne minne om dvergspett, men alt gikk fort, og jeg fikk ikke observert hendelsen skikkelig! Hva slags fugl på fuglebrettet tror dere skjærene angrep?

B. (25.10.2020)

Det er det ikke mulig å si noe om uten bilde. Skjærer kan forsøke å ta andre mindre fugler som mat, og det kan ha vært hvilke som helst av artene du har som brettgjester.

Roar Solheim (25.10.2020)


Flere spørsmål