Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Nymfeparakitt egg

Hei. Det er første gangen nymfeparakitten min har lakt egg. Hun sitter på de men flyr ut av buret og setter seg på igjen, men hun kan være ut av buret alt fra 30 min til en time. Er det vanlig? Jeg er redd for at eggene ikke får nok varme. Jeg trodde fuglen skulle sitte på eggene hele tiden og bare gå å spise og tilbake igjen. Eggene har har fått plomme i seg så der skjer det noe, det sjekket jeg ved å ta eggene over lys. hva kan jeg gjøre for at eggene får nok varme? Fuglen har satt eggene på bunnen av buret uten noe rundt.

A. (23.10.2020)

Dette må du spørre papegøyeholdere om.

Roar Solheim (23.10.2020)


Flere spørsmål