Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Spurv legger egg på høsten?

Hei! Vi har en defekt stor lampe på verandaen, som et spurvepar har flere kull i hver sommer. Nå skal vi rive verandaen, og har ventet til hekkesesongen er over, for å ikke forstyrre fuglene. Men nå har spurveparet satt igang med å fylle "reiret" med halm og strå. Spørsmålet er: hva gjør vi? Kan vi ta ned kassen/lampen og håpe at de finner et nytt sted å bygge reir/ sette opp en fuglekasse i nærheten ? Kan spurver få unger så sent på høsten eller er dette forberedelser til våren? Takk for svar!
Mvh Line Forsman

Line Forsman (18.10.2019 14:18)

Dersom de ikke har lagt egg der, så kan dere nok gjøre dette. Heng gjerne opp en eller flere fuglekasser som alternative reirplasser i nærheten først.

Roar Solheim (18.10.2019 16:16)


Flere spørsmål