Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Trekkfuler

Hei. Jeg er på en platform i Nordsjøen og opplever enorme mengder med gråtrost ser det ut til, (sikkert mange 10 tusner) som flyr i sirkler rundt platformen Hele natten, 2 natten dette skjer nå. De flyr og flyr til de blir utmattet og faller en etter en på sjøen.Før dagslyset kom var nesten alle borte. Noen setter seg på platformen og blir der, mange døde fuler på dekk, veldig trist å se de enorme mengdene som drukner.Regner med de blir forstyret av det kunstige lyset.Er dette et kjent fenomen? at slikt kan skje? (Det er første gang jeg ser det)

Anonym (17.10.2019 05:11)

Har dessverre ikke hørt om at de havner i sjøen som dette, og lurer på om dette er mer uvanlige hendelser. Dessverre tragisk, og dersom dette skjer ofte så burde noe gjøres (men usikker på hva man i så fall skal kunne gjøre). Slike massetragedier bidrar ikke til å opprettholde bestandene av de mange spurvefuglartene som ser ut til å avta i antall.

Roar Solheim (17.10.2019 07:52)


Flere spørsmål