Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Sykdom og skader

Skadde fugler

Hei! Jeg kom over en katt som lekte med en rugde i går. Rugda var helt tydelig sliten, skadd og ute av stand til å fly, og jeg var langt hjemmefra og hadde ikke sjans å ta den med meg. Er det best å la naturen gå sin gang i sånne situasjoner? Burde jeg ha flyttet på den? Antar jo at katten kverka den til slutt, og jeg ville ikke forlenge lidelsen hvis den uansett hadde dødd av skadene/sult dersom jeg hadde plassert den på et mer isolert sted... Fint å vite hva som er riktig å gjøre hvis jeg ser noe sånt igjen.

N.N (06.02.2021)

Det er mange utsultede rugder som rapporteres rundt omkring nå, og dessverre er det heller ikke lett å fore dem opp (de spiser insekter og småkryp, meitemark mm). Eneste mulige ting er å forsøke å ta slike inn og å fore dem med mark og larver.

Roar Solheim (06.02.2021)

Flere spørsmål