Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hei... jeg har søkt rundt ganske lenge og lurer på om dompaper kan få et annet antall egg hvis det er et "godt år" og isåfall hvor mange. har du/dere svar på det?

Anonym (27.03.2020 12:33)

Dompap kan legge 4-7 egg, vanligvis 5-6. Det betyr at kullstørrelsen kan variere i forhold til hunnfuglens kondisjon. Hvis den har fått lite mat i løpet av vinteren, kan den kanskje legge litt færre egg enn når mattilgangen er bedre. Men det er ikke beskrevet regelmessige svingninger i eggantall hos dompap og andre spurvefugler slik vi finner hos uglene.

Roar Solheim (29.03.2020 16:14)


Flere spørsmål