Hopp til hovedinnhold

Fugler ved foringsplassen

Alle områder»Nordland»Leirfjord»Oppsåtan, Hellesvik/ Sund, Sundøy»


Aktivitet:Fugler ved foringsplassenHovedside Vis resultater
Program:Fuglevennen
Dato:26.01.2013Andre datoer
Deltaker:Asbjørn NordøyDeltakerside
Område:Oppsåtan, Hellesvik/ Sund, Sundøy (Leirfjord, Nordland)Områdeside
Utført av:Asbjørn Nordøy

Observasjonsdetaljer

Observasjonsperiode26.01.2013
Temperatur-1.5ºC
Snødekke på bakkenhelt snødekt bakke

Observerte fugler

ArtArtsinfoAntallKommentar
Blåmeis (Cyanistes caeruleus)2 
Bokfink (Fringilla coelebs)8 
Dompap (Pyrrhula pyrrhula)3 
Granmeis (Poecile montanus)2 
Gråspett (Picus canus)1 
Kjøttmeis (Parus major)6 
Skjære (Pica pica)1 
Svarttrost (Turdus merula)1 

Det er fôret med

solsikkefrø, jordnøtter, brødmat/kakerester, meiseboller, kokte, kalde poteter, Korn-nek

Kommentarer til observasjonene

Det var noe vanskelige forhold for fugletelling i dag, lørdag 26. januar. Hadde snødd en del de to siste døgnene, som hadde festa seg på trærne, og som dermed skjulte fugler som satt i trærne eller bak de snødekte greinene. Derfor blir tellinga og antall fugler noe usikker, og trolig fantes det betydelig flere av de fleste arter. I tillegg så var fuglene mye i bevegelse, opp og ned fra bakke og foringssted, for så å "gjemme seg" i de snødekte trærne.

Har annmerka en spett som gråspett. Denne er imidlertid grønnaktig (skitten grønn farge). Men fant ikke noe blant fuglenavnene som beskrev noe som kunne hete "grønnspett".

Har og ført opp bokfink, og mener at det må være den arten, men er noe usikker. Tenkte ei stund på gråspurv, men forkasta det alternativet. Blant annet etter å ha registrert at noen av disse nermest var litt lys-rødlig/ rosa farget i brystet. Men andre var mere gråaktige, og med gråaktige striper langs rygg og vinger når sistnevnte var lagt inntil kroppen.

Har tidligere i vinter blant annet registrer noen få gulspurv og grønnfinker på foringsstedet. Men så langt har det vært lite å se av de to artene, noe som og gjelder for de siste årene.

Tidligere sist høst i november 2012, så ble det registrert en art av and som eg ikke hadde lagt merke til tidligere. Dette skjedde på sjøen rett nedenfor dette foringsstedet, der det er anlagt ei småbåthavn. Og det virket som om denne anda dykka etter blåskjell som hadde festa seg på flytelementene og fortøyninger til denne båthavna.
Kom etter hvert fram til at det måtte være svartand. Noe som stemte med opplysninger som ble funnet i ei fuglebok, og der denne anda hadde et hvitt merke/ flekk på siden av hodet, og som passet best til denne andefuglen som ble opservert.
Var litt vanskelig å telle da den gjemte seg inn mellom uteliggere på flytebrygga. Men talde på det meste 24 stk.. Svartanda forsvant etter hvert da det ble kaldere og temperaturen sank i desember.