Art: Løvsanger (Phylloscopus trochilus)

Løvsanger (Phylloscopus trochilus)
Opphavsrett: Frode Falkenberg

Løvsangeren er mest tallrik i løvskog men finnes over hele landet i ulike habitater fra kystøyer til vierbeltet på fjellet. Løvsangeren er trolig vår mest tallrike spurvefugl (2-10 millioner hekkende par). Den har en myk fløytende og melodisk sang. Den ankommer hekkeplassen i slutten av april/i løpet av mai, og 6-7 egg legges så i et kulerundt reir som regel plassert godt skjult på bakken. Etter klekking mates ungene i reiret 13-14 dager, og i 10-12 dager utenfor reiret. Løvsangeren kan ha to reir i løpet av sesongen. Den trekker i august-september til tropisk Afrika.

Engelsk navn: Willow Warbler

Forvekslingsarter: Gransanger (Phylloscopus collybita)

Lyd:


Lyd fra løvsanger © Alberto Masi

Systematikk:

KlasseFugler (Aves)
Orden Spurvefugler (Passeriformes)
Familie  Sangerfamilien (Sylviidae)
Slekt   Bladsangere (Phylloscopus)
Art    Løvsanger (Phylloscopus trochilus)