Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Spørsmål:

Bor i rett ved skogen (på Lørenskog) og er vant til mye koselig fuglebesøk. Men i dag har det vært helt enormt. Plutselig var alle trærne fulle av skravlende meiser, spurver, dompapper og andre småfugler. Det måtte være hundrevis, og et leven uten like. Hyggelig leven, men litt merkelig. De holdt "møte" en times tid, og så ble det "normalt". Har aldri sett eller hørt maken (bare i dyrebutikker eller zoo....). Hva kunne være årsaken ?

N.N (11.10.2005)

Det kan være flere årsaker til at fugler samler seg og lager masse lyd. For meg høres det ut til at du har opplevd en flokk som har varslet på en eventuell fare, som f.eks. en katt eller rovfugl. Småfuglene har felles varsligsystem, og alle ønsker å vite hvor faren er. Om de som ser den avgir lyd, kan de andre komme til for å få kontroll på den uønskete.

Frode Falkenberg (12.10.2005)

Andre spørsmål